Tips tegen examenstress

17 mei 2024 – We zitten weer midden in die spannende tijd van het jaar – de eindexamenperiode! Het is volkomen normaal dat je kind een beetje nerveus is, want het is tenslotte een belangrijke mijlpaal. Maar toch kan die examenstress soms behoorlijk overweldigend zijn. Wat echter belangrijk is om te onthouden, is dat er manieren zijn om die stress onder controle te houden.

Eén van mijn favoriete manieren om de spanning te verminderen is door simpelweg even bewust te ademen. Uit het hoofd, in het lichaam.

Lees hier het hele artikel.

Nieuw onderzoek over aanpak eenzaamheid bij kwetsbare jongeren

29 januari 2024 – Steeds meer jongeren in Nederland voelen zich eenzaam. En dat geldt in het bijzonder voor kwetsbare jongeren. Tegelijkertijd weten professionals in het onderwijs, de jeugdzorg en het jongerenwerk niet goed hoe ze jongeren hierbij kunnen ondersteunen. De lectoraten Jeugdzorg en Kansrijke Schoolloopbanen in een diverse stad van de HvA starten daarom een nieuw onderzoek. Centraal staat de vraag hoe professionals kwetsbare jongeren op een praktische manier kunnen ondersteunen bij gevoelens van eenzaamheid. Het onderzoek wordt gefinancierd met een RAAK Publiek subsidie van regieorgaan SIA

Lees hier het hele artikel.